Translate

אודות





אריה שוורץ מהנדסים ויועצים




חברת אריה שוורץ מהנדסים יועצים בע"מ עוסקת בתכנון מערכות מים, ביוב וטיפול בשפכים.


אריה שוורץ, מנהל החברה, בוגר הנדסה אזרחית בטכניון בחיפה, סיים את לימודיו כעתודאי ועשה את שירותו הצבאי בבאר שבע, בחיל ההנדסה. עם סיום שירותו הצבאי, בשנת 1977, חזר לחיפה ועבד בחברת תכנון מים וביוב, שם רכש את ניסיונו המקצועי. לאחר סיום לימודי תואר שני בהנדסה סביבתית וטיפול בשפכים בטכניון בחיפה, נסע לחו"ל למספר שנים והעמיק את התמחותו בתחום המים והביוב.
כמי ששירת בנגב וראה את הפוטנציאל העתידי הגלום בו, החליט אריה לבנות את עתידו המקצועי בבאר שבע. באותה עת פעלו בבאר שבע רק שני משרדי הנדסה קטנים, כשרוב הפרויקטים הגדולים בתחום המים והשפכים נעשו על ידי משרדים ממרכז הארץ ומצפונה.

שנת 1983 הייתה שנה קשה בתחום ההנדסה בארץ. חרף המצב ותוך נחישות והתמדה, הצליח המשרד לבצע עבודות קטנות בתחילת הדרך. במרוצת הזמן ועם הוכחת אמינות ומקצועיות החברה רבו העבודות, והמשרד התבסס כמשרד הגדול ביותר בתחום באזור הנגב. במהלך השנים מאז הקמתו הכין המשרד תכניות אב אזוריות למים ולביוב בבאר שבע ובפריפריה: ירוחם, נתיבות, דימונה, מועצות אזוריות תמר ורמת הנגב, אשכול, עזתה ובני שמעון, וכן תכניות אב מפורטות של מערכות מים וביוב ברוב הישובים בנגב.

מאז הקמת המשרד צומצמו שירותים של יועצים מאזור המרכז לטובת משרדי הנדסה מהנגב, ומשרד אריה שוורץ מהנדסים יועצים הפך לאחד מהחשובים והמובילים בקנה מידה רחב.

החברה מעסיקה כיום כ- 12 מהנדסים בתחום המים והביוב, אשר עוסקים בהצלחה רבה בפרויקטים בהיקפים גדולים, תוך שמירה על מתן שירות אמין ומקצועי. בנוסף לגורם האנושי מצוידת החברה באמצעי מחשוב מתקדמים בשטח התכנון והפרסום.

חזון ה"שפ-נגב"

חברת אריה שוורץ מהנדסים הכינה את תכנית האב לביוב לבאר שבע לשנת 2005. תכנית אב חדשה זו מהווה שינוי בקונספט מערכת הביוב של העיר והאזור כולו.

עקרון התכנית הוא שכל מערכת הביוב של באר שבע תתרכז למכון מרכזי אחד במערב העיר. למכון זה יתחברו גם ישובי הלוויין הקרובים לבאר שבע: אופקים, שגב שלום, תל שבע ועוד. עלות הטיפול במכון המרכזי תלך ותקטן, למתקנים המקומיים הקיימים כיום, שעלות תפעולם גבוהה, לא תהיה הצדקה כלכלית והם ייעלמו בעתיד.

בטווח של עשרות שנים, ובד בבד עם פיתוח מטרופולין באר שבע והנגב וגידול ישובי המטרופולין, ייווצר הליך דומה לזה שבאזור המרכז, כאשר כל הישובים יתחברו למפעל מרכזי של טיפול בשפכים, באר שבע מערב, ויוקם מפעל טיפול בשפכים והשבה (ניצול קולחים).

השם המוצע: "שפ-נגב", כדוגמת "שפדן" שבמרכז.